FOGNING & BRANDTÄTNING - STOCKHOLM - UPPSALA - NORRKÖPNG/ LINKÖPING - MALMÖ - LUND - HELSINGBORG - SKÅNE

Om oss

Företaget grundades 2002 av Andreas Franzén som är yrkesutbildnad och har en gedigen erfarenhet bakom sig.

Om företaget

Fog & Byggtjänst i Åkersberga AB startades 2002 och drivs av Andreas Franzén. Andreas är yrkesutbildad som snickare och har gedigen erfarenhet bakom sig. Vi är idag ett arbetslag på över 32 medarbetare som alla har spetskompetens inom våra verksamhetsområden.

Kundkretsen består främst av företag men vi hjälper även gärna bostadsrättsföreningar och kommunförvaltning. Vi är ofta ute och ser oss om i landet och har kunder över hela Sverige men även i våra nordiska grannländer, men störst kundkrets finns idag i Stockholmsområdet.

Vår affärsidé är att vara en helhetsleverantör för kunder som behöver hjälp inom fasadarbeten, fogningsarbeten, tvättning av fasader, målningsarbeten och brandtätning.

Det är helt enkelt Fog & Byggtjänst i Åkersberga AB som finslipar och tar hand om finischen för ditt bygge.
Vi har ett välutvecklat miljöarbete, och arbetar givetvis bara med produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt och basta registrerade produkter av högsta kvalité.

Fog & Byggtjänst är en av Sveriges främsta fogentreprenör.

Om Fog & Byggtjänst

 

Innehar f-skatt, entreprenadförsäkringar och kollektivavtal. Vi har alkolås i alla nya bilar. Vi har elektronisk körjounal i alla bilar. 

Miljöarbete

För oss på Fog & Byggtjänst i Åkersberga AB är en hållbar utveckling av största vikt. Som ett led i vårt miljöarbete har vi tagit fram en miljöpolicy och inlett ett certifieringsarbete. Redan idag arbetar vi efter normer från ISO 14001.miljoarbete

Vi har respekt för de produkter vi använder och ser alltid till att hanteringen av dessa sköts enligt manualer och miljöföreskrifter. Här på vår hemsida kan du hämta produkt-, miljö- och säkerhetsdatablad kring de produkter som vi använder. Alla produkter är även Basta registrerade.

Vi arbetar i hela Sverige

Vi har kontor i Stockholm, Uppsala, Norrköping och Malmö men vi arbetar med projekt i hela landet.

Stockholm

Sågvägen 44
184 21 Åkersberga

Kontakt: Andreas Franzén
Telefon: 073 983 32 93
[email protected]

Norrköping

Navestadsgatan 39
603 66 Norrköping

Kontakt: Claes Pettersson
Telefon: 070 229 80 98
[email protected]

Malmö

Bjurögatan 48
211 24 Malmö

Kontakt: Sean Carter
Telefon: 070 454 71 42
[email protected]

 

Våra samarbetspartners

Våra tjänster

Vi finslipar och tar hand om finischen för ditt bygge. Vi har ett välutvecklat miljöarbete och arbetar med produkter med liten miljöpåverkan och Basta registrerade produkter av högsta kvalité.

Fasadrenovering

Fasader förslits med åren av väder och vind det kan därför bli aktuellt med en fasadrenovering. Vi utför reparationer men kan även erbjuda konsultering/ besiktning samt en åtgärdsplan. 

Fogning & Mjukfogning

En bra fog finns bara där utan att vi tänker på den. En fog är dock en mycket väsentlig del i byggprocessen som kräver noggrannhet och kunskap.

Målningsarbeten fasader

Dagligen uppstår slitningar på fasader, men även nylevererade fasader vid nyproduktion kan behöva en uppfräschning efter transporter och eventuella transportskador.

Tätningsarbeten fasader

Tätning av prefab, fönster och dörrar. Prefab eller prefabrikation är block som monteras ihop, ofta används dessa block när man bygger ett hus/fastighet. Mellan dessa byggnadsdelar är det otroligt viktigt att täta och foga för att husen ska få en lång livstid.

Brandtätning & brandfogning

Eld sprider sig snabb och kan få livsfarliga och bestående konsekvenser. Ett sätt att förhindra och motverka snabb spridning av elden är genom brandtätning och brandfogning.

Fasadtvättning

Fasader är ständigt utsatta för väder, vind, avgaser och andra ämnen. Det leder till att fasader med tiden blir smutsiga och tappar sitt ursprungliga värde.

Rope Access/ Reparbeten

Vi utför reparbeten (Rope Access). Detta används bland annat till fasadinspektioner mm.

Konsultering & besiktning

Vi hjälper fler och fler kunder med konsultering och kan ta fram en åtgärdsplan efter aktuellt behov. Det kan exempelvis handla om vattenskador i betongfasader eller konsultering kring brandskydd.

PCB-sanering & Inventering

PCB är ett farligt ämne som har använts som mjukgörandemedel i främst fogmassor. Ämnet börjades använda under 1920-talet för att sedan helt förbjudas i början av 70-talet på grund av dess livshotande bieffekter.

Brandbolaget i Stockholm AB

Vi samarbetar med Brandbolaget i Stockholm AB som är experter inom brandfog och andra brandfrågor.

Jolat AB

Jolat AB är vår totalleverantör av fogprodukter och verktyg.

SKICKA ETT MEDDELANDE ELLER RING OSS!

Information kring vår Privacy och Integritetspolicy.